Ontwikkeling

Innovatie

Structuur

Educatie

Creativiteit

Huiswerkbegeleiding

  • Voor Basisschool groep 6/7/8 en Voortgezet Onderwijs
  • Voor kinderen die moeite hebben met zelfstandig huiswerk maken
  • Individueel of in een kleine groep
  • Meerdere dagen in de week mogelijk
  • Mogelijk te combineren met bijles

Plannen en overzicht creëren

Voor ieder vak kun je huiswerk verwachten en bij elkaar kan dit erg veel worden. Ik kan jou hulp bieden om te leren plannen voor het maken van huiswerk of om te leren voor een toets. Zo kan ik je ook helpen om met een agenda te leren werken. Met behulp van een checklist, die je zelf gaat maken, zul je meer overzicht krijgen over het huiswerk dat je hebt voor de komende weken.

Structuur

De werkomgeving zal overeenkomen met de werkomgeving die je thuis ook hebt, zodat je uiteindelijk zelfstandig thuis aan de slag kunt.

Discipline en motivatie

Het is heel belangrijk om gedisciplineerd en gemotiveerd te zijn voor het maken van huiswerk om goed resultaat te boeken. Ik kan de leerling helpen ervoor te zorgen dat hij of zij leert te werken naar het moment dat zijn of haar huiswerk AF is.

ABCD-methode

De bovenstaande richtlijnen worden volbracht met de zogenoemde ABCD-methode. Bij de 'A' van Analyse ga ik eerst samen met de leerling kijken wat voor huiswerk er voor welke periode gedaan moet worden. Daarbij gaan we kijken welke onderdelen er zijn, welke boeken we nodig hebben, hoeveel tijd ieder onderdeel in beslag gaan nemen oftewel alles wat je van te voren moet weten om het huiswerk in te kunnen plannen wat tevens structureel is.

Dan komen we bij de 'B' van broeden. Samen met de leerling ga ik ideeën bedenken die voor de leerling zouden kunnen werken om structureel aan het werk te kunnen. Door de leerling mee te laten denken met de aanpak van zijn of haar huiswerk zal de motivatie van de leerling verhogen.

Eenmaal alle ideeën te hebben verzameld, gaan we er 1 goede uitkiezen bij de 'C' van Creëren.

Bij de 'D' van Design gaat we ons idee handen en voeten geven door middel van een duidelijke planning op te stellen zodat de leerling aan de slag kan met zijn of haar huiswerk op een overzichtelijke en structurele manier.